free web stats

Zwart Geld verdienen: Waarom Wel of niet?

Vandaag zal ik een onderwerp behandelen waar iedereen, al dan niet bewust, weleens mee te maken heeft gehad: zwart geld verdienen. Hiermee wordt werken bedoeld waarvoor geen inkomstenbelasting wordt betaald.

Dit kan van alles zijn: van het maaien van het gras van de buurman tot het verkopen van zelfgemaakte limonade op straat. Natuurlijk mag het volgens de wet niet maar toch zijn er redenen voor zwart geld verdienen.

Dit artikel zet de argumenten voor en tegen op een rij. De volgende onderwerpen zullen hierbij besproken worden:

  • Zwart geld verdienen – het ethische bezwaar
  • Wat zijn dan de voordelen aan zwart geld verdienen?
  • Hoe begin ik? Tips om zwart werken een succes te laten worden
  • Een andere manier om structureel geld te verdienen? Verdien minimaal €2950,- per maand zonder zwart te werken!

Zwart geld verdienen – het ethische bezwaar

Het eerste waar je misschien aan denkt bij zwart geld verdienen is dat het verboden is. Dit klopt inderdaad: het mag niet van de wet. Over al het inkomen wat je vergaart in Nederland moet je namelijk belasting betalen, en wel een percentage van 37% tot 52%!

Dit is natuurlijk behoorlijk veel. Stel dat je de oprit van je buren sneeuwvrij zou maken voor een bedrag van 10 euro per uur. Als je het bij de belasting aan zou geven zou dit betekenen dat je €3,70 tot €5,20 in zou moeten leveren en dus maar €6,30 tot €4,80 over zou houden. Dat is de moeite toch ook niet waard?!

Bij kleine klussen waarmee kleine bedragen zijn gemoeid zou je dus kunnen overwegen om het niet aan te geven. Bij grotere klussen moet je het echter wel altijd aangeven! Omdat het hier om grotere bedragen zou gaan, berokken je de Nederlandse staat grotere schade. Hier staan dus ook hogere straffen op.

Waar het bij kleine bedragen vaak wel gedoogd wordt (huishoudsters verdienen hun geld bijvoorbeeld vaak zwart), is dit niet het geval wanneer het om grote bedragen gaat.

Hier staan namelijk hoge boetes op en in sommige gevallen wanneer het uitkomt dat het geld bewust zwart verdiend is zelfs gevangenisstraffen. Bedenk dus goed wat je doet!

Wat zijn dan de voordelen aan zwart geld verdienen?

Ja! Natuurlijk zijn er ook voordelen aan zwart geld verdienen anders was het niet eens het overwegen waard. Het grootste en meest in het oogspringende voordeel is natuurlijk dat je geen belasting over je inkomsten betaald. Zoals we hierboven hebben gezien, kan dat aardig schelen.

Ook kan het in sommige gevallen handig zijn zodat je niet over de inkomensgrens van bijvoorbeeld huur- of zorgtoeslag heen gaat. Door deze grens zou het je haast ontmoedigt worden om een paar uur meer te gaan werken. Zwart geld verdienen kan dan een uitkomst bieden.

Verder is zwart werken voordelig voor zowel de werknemer als de werkgever in de zin van dat er minder papierwerk bij komt kijken. De werkgever hoeft geen contract op te stellen en de werknemer hoeft niet steeds urenbriefjes in te voeren. Maar let op! Minder papierwerk brengt niet alleen maar voordelen met zich mee!

Zo ben je natuurlijk niet geregistreerd en zul je ook geen pensioen opbouwen of afdragen voor verlofdagen. Dit kan vervelend zijn maar daarom is het goed om je daar van tevoren van bewust te zijn. Om deze reden zou ik zwart geld verdienen ook nooit doen als hoofdverdienste maar alleen als bijverdienste.

Hoe begin ik? Tips om zwart werken een succes te laten worden

Als je hebt besloten om zwart geld te verdienen, wil je natuurlijk weten wat de beste methode is. Een van de belangrijkste punten is dat je verdiensten niet door de belastingdienst geregistreerd worden. Daarvoor zul je moeten zorgen dat het geld niet (in ieder geval niet te vaak) op je bankrekening wordt overgemaakt.

Beter is als je het geld contant krijgt of als het overgemaakt wordt op een buitenlandse online rekening zoals bijvoorbeeld Skrill. Jij kunt dan deze rekening gebruiken om dingen in webshops te kopen, vliegtickets te boeken, creditcarduitgaven te doen of noem maar op.

Daarnaast is het zaak dat je wel goede afspraken maakt met je werkgever. Wat doen jullie bijvoorbeeld als je ziek bent? Hoe vaak krijg je betaald? Alle dingen die je bij een normale baan ook bespreekt. Het is goed om te bespreken zodat je dan later op deze afspraken terug kunt vallen als dat nodig mocht zijn.

Zelfs als je werkgever het vanwege wettelijke redenen niet op papier wil zetten, kan het helpen als je dit besproken hebt. Dit voelt voor jullie beiden beter en jullie weten dan beiden wat voor rechten en plichten jullie ten opzichte van elkaar hebben.

Tenslotte nog een en misschien wel de belangrijkste tip: zorg dat je jezelf recht in de spiegel aan kunt kijken! Als je met gewetensproblemen zit vanwege zwart geld verdienen, moet je het maar niet doen. Dan is het beter om gewoon belasting te betalen.

Dit is ook de reden waar ik alleen zwart werk als het een incidentele klus betreft met een kleine beloning. Eventueel zou je kunnen vragen of je bijvoorbeeld uitbetaald zou kunnen worden in irischeques.

Concluderend: gaat het om kleine bedragen en kun je er zelf mee leven: dan is het het overwegen waard. Is dit niet het geval? Niet doen dan!

Een andere manier om structureel geld te verdienen? Verdien minimaal €2950,- per maand zonder zwart te werken!

In dit artikel heb je kunnen zien dat zwart geld verdienen soms de moeite waar kan zijn. Heb je toch gewetensbezwaren of zijn er andere redenen waarom je liever niet zwart werkt? Gelukkig zijn er meer manieren om geld te verdienen.

Indien je meer wilt weten over deze manieren om geld te verdienen, dan is het videoprogramma Geldgorilla Geheimen iets voor jou! In dit programma leer je namelijk hoe je minimaal €2950,- per maand kunt verdienen.

En dat allemaal zonder technische kennis, investeringen of kosten! Dus twijfel niet: schaf het programma aan en ga ook €2950,- per maand verdienen!

Meer informatie

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *