free web stats

Wel of Niet Zwart bijverdienen? De Redenen Op een rijtje!

Zwart bijverdienen heeft nogal een negatieve connotatie, je bent namelijk eigenlijk illegaal bezig met zwart bijverdienen. Want je betaalt geen belasting over je verdiensten, iets wat eigenlijk wel zou moeten.

Toch verdienen veel mensen die je kent waarschijnlijk ook (een deel van) hun geld zwart. De huishoudelijke hulp, tuinman, het hulpje op de markt: velen ervan zullen zwart werken. Het heeft natuurlijk ook voordelen.

Dit artikel kijkt naar zowel de voor- als nadelen van zwart bijverdienen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Zwart bijverdienen – wel in strijd met de wet!
  • Op kleine schaal zwart bijverdienen – zeker te verantwoorden!
  • Ja ik wil zwart bijverdienen! Waar begin ik?
  • Structureel veel geld verdienen? Verdien minimaal €2950,- per maand met Geldgorilla Geheimen!

Zwart bijverdienen – wel in strijd met de wet!

Wat je allereerst moet weten, is dat je de wet overtreedt wanneer je zwart verdient. Zelfs over kleine verdiensten zou je eigenlijk belasting moeten betalen, veel mensen vergeten dit. Daarnaast is het wel zo dat zwart verdienen op kleine schaal gedoogd wordt.

Ik zal even een voorbeeld geven ter illustratie. Wanneer je buren op vakantie zijn en jij maakt het huis schoon, geeft de planten, water en stapelt de post op; zul je geen straf krijgen als je over de €100,- die je krijgt geen belasting betaalt.

Wanneer je echter een schildersbedrijf hebt en je doet klussen die je zwart uitvoert, kun je hier wél problemen mee krijgen. Als dit echt structureel gebeurt en het om grote bedragen gaat, kan dit zelfs leiden tot gevangenisstraffen.

Daarom zou ik het voor grotere bedragen zeker niet aanraden. Bovendien valt er ook wat voor te zeggen dat je het moreel zelfs verplicht bent. Er moeten namelijk wel dingen voor het algemeen belang uit betaald worden: dijken, politie, scholen, etc.

Ik durf te stellen dat wanneer iedereen zwart zou werken, het land vanwege de slechtere voorzieningen een stuk minder prettig zou zijn. Zwart bijverdienen op kleine schaal kan ik echter wel begrijpen. In de volgende paragraaf zal ik vertellen waarom.

Op kleine schaal zwart bijverdienen – zeker te verantwoorden!

Waar zoals ik al zei het zwart bijverdienen op grote schaal misschien ethisch bezwaarlijk is, valt het zwart bijverdienen op kleine schaal zeker te verantwoorden! In Nederland moet je namelijk 37% tot 52% belasting betalen over je verdiende geld.

Bij een loon van 10 euro per uur moet je dus al €3,70 tot €5,20 inleveren en houd je maar €4,80 tot €6,30 over. Dit hoogste tarief betaal je overigens alleen als je al veel verdient, maar het is wel meer dan de helft dat je in zou moeten leveren (37% is trouwens ook al veel!).

Hierdoor wordt het dus een stuk minder aantrekkelijk om kleine klusjes zoals het grasmaaien te doen. Dat is de reden waarom mensen zwart gaan werken. Dit heeft niet alleen voordelen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever.

Het scheelt namelijk een hoop in papierwerk. Jij krijgt het geld in je hand gedrukt en het is klaar. Je moet je wel bedenken dat je bij zwart werk, geen contract hebt en dus niet terug kan vallen op bijvoorbeeld de cao.

Als je vaker zwart werkt, is het handig als je duidelijke afspraken maakt over vakantie, ziekte, overwerk en vergelijkbare zaken. Ook moet je onthouden dat je geen pensioen opbouwt. Wellicht een reden om een iets hoger loon te vragen!

Omdat je geen pensioen opbouwt, niet bijdraagt aan belastingen en weinig rechten hebt wanneer je zwart werkt; zou ik aanraden om het alleen bij bijverdiensten te houden. Zorg dat je ook gewoon een ‘normale’ vorm van inkomsten hebt. Dat biedt namelijk meer zekerheid.

Ja ik wil zwart bijverdienen! Waar begin ik?

Als je zwart bij wilt verdienen zijn er vele mogelijkheden, een aantal heb ik al genoemd. Maar het belangrijkste voor zwart bijverdienen om te slagen is in elk geval dat de belastingdienst het niet registreert.

Hiervoor is het zaak dat je loon niet constant op je rekening wordt overgemaakt. Wanneer ze dit zien, gaan ze vragen stellen. Voor zwart bijverdienen is het beter als je het geld contant ontvangt of op een online rekening als bijvoorbeeld Skrill.

Tegenwoordig doen we met z’n allen toch veel online aankopen. Vliegtickets boeken, schoenen kopen, casinospellen spelen; je zou de rekening kunnen gebruiken om dit soort dingen te doen. De belasting zal het dan niet registreren.

Ik zal nog een aantal voorbeelden geven van werk dat je gemakkelijk zwart kunt doen:

  • Freelance tekstschrijver: online zijn er verschillende sites, bijvoorbeeld Odesk of Elance, waar je je aan kunt bieden als tekstschrijver. Het geld kan dan overgemaakt worden naar Paypal.
  • Huishoudelijke hulp: huishoudelijke hulp is ook vaak zwart werk. De betaling gaat meestal namelijk contant. Plaats eens een oproepje op het prikbord in de supermarkt om je aan te bieden!
  • Klusser: incidenteel een keer een huis verven, laminaat leggen of misschien stukadoren: het zijn klussen die eventueel zwart kunnen. Kijk eens op werkspot, een soort marktplaats voor klussen.
  • Etc.

Maar wat je ook doet als je zwart gaat werken: zorg dat je jezelf recht in de spiegel aan kunt kijken. Het is  namelijk niet goed om met gewetensproblemen te zitten. Dan kun je misschien beter iets anders doen. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden om geld te verdienen. Lees hieronder meer!

Structureel veel geld verdienen? Verdien minimaal €2950,- per maand met Geldgorilla Geheimen!

In dit artikel heb je kunnen lezen over zwart bijverdienen. Maar je hoeft natuurlijk niet per se je geld zwart te verdienen. Er zijn meer manieren om aan geld te komen. Als je meer wilt weten over geld verdienen, dan is er het videoprogramma Geldgorilla Geheimen.

In dit programma leer je hoe je minimaal €2950,- per maand kunt verdienen vanuit huis! En dat allemaal zonder technische kennis, investeringen of kosten! Dus twijfel niet: schaf het programma aan en ga ook €2950,- per maand verdienen!

Meer informatie

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *