Je kunt een webwinkel beginnen vanuit verschillende basisprincipes. Een ervan is een webwinkel beginnen zonder dat je een eigen voorraad aanlegt. Deze methode heet “Dropshipping”.

Wat is dropshipping?

Met dropshipping hoef je geen eigen voorraad aan te leggen. Je bouwt een webwinkel op basis van het assortiment van de door jou gekozen leverancier(s). Wanneer een klant een bestelling plaatst, geef jij deze door aan de dropshipping leverancier. Deze verpakt, en verzend de bestelling naar de door jou opgegeven klant. Hierdoor hoef je geen voorraad van producten aan te leggen of verpakkingsmateriaal. Dit scheelt een hoop ruimte en kosten!

Wat zijn de voordelen van een webwinkel beginnen zonder voorraad?

Wanneer je geen geld om te investeren hebt, maar wel graag een webwinkel wilt beginnen, is dit een optie. Je bespaart flink wat ruimte en kosten op deze manier. De voordelen op een rij:

–          Geen grote investering nodig

–          Geen (grote) opslagruimte nodig

–          Je hoeft zelf geen foto’s te maken en te bewerken, deze gebruik je van de leverancier

–          Je kunt sneller een groot assortiment aanbieden dan wanneer je wel zelf een voorraad en assortiment opbouwt.

–          Het kost minder tijd en werk om de webwinkel op te bouwen.

–          Het kost minder tijd en werk om de bestellingen af te handelen.

Wat zijn de nadelen van een webwinkel beginnen zonder voorraad?

Er zijn wel een aantal nadelen aan verbonden. Je bent volledig afhankelijk van de leverancier en moet hier goede afspraken mee maken. Een aantal nadelen;

–          Wanneer een klant niet tevreden is en het product terug stuurt, wordt deze naar jou gestuurd. Uiteindelijk zal je dus wel iets van een voorraad hebben. Ook zal je dan het geld voor dit product terug moeten betalen aan de klant.

–          Wanneer er iets fout gaat met een bestelling, wordt jij verantwoordelijk gehouden door de klant. Jij bent het aanspreekpunt en zult dit zelf op moeten lossen.

–          Doordat er kosten voor het Webwinkel beginnen zonder voorraadverpakken en verzenden bijkomen, hou je minder winst over, dan wanneer je zelf je producten vanuit een voorraad verpakt en verzend. Maar wanneer je dure producten verkoopt, kun je hier toch nog veel geld mee verdienen op deze manier.

Conclusie

Wanneer je wel graag een webwinkel wilt beginnen, maar geen investeringsmogelijkheden hebt, is dit een goede oplossing. Wel moet je van te voren goed de voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen. En daarnaast goede afspraken maken met de dropshipping leverancier!

Binnenkort komt er een artikel met meer informatie over dropshipping leveranciers. Met hoe je deze kunt vinden, waar je op moet letten en tips om ervoor te zorgen dat je er zoveel mogelijk voordelen aan hebt.

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website