Seo (zoekmachine optimalisatie) bestaat kort gezegd uit 2 delen.

De on site seo en off site seo.

De naam “on-site seo” zegt het eigenlijk al, maar wat houd het precies in?

On site seo is het belangrijkste onderdeel van de gehele seo

On site seo betekend letterlijk de seo op jouw website of webwinkel. Het onderstaande is dus op beiden van toepassing. Zeker na de nieuwste Google Penguin update 2.0, bepaald dit voor een groot deel de resultaten voor zoekopdrachten. Als dit niet in orde is, kun je veel tijd besteden aan off site seo (externe seo), zonder dat je gevonden wordt op de juiste zoektermen. On site seo is dus een heel belangrijk onderdeel. Zeker als je gevonden wilt worden in de zoekmachines (in de organische resultaten) zou je je hier in moeten verdiepen! Hou wel in gedacht dat er nog veel meer onderdelen van seo en internet marketing zijn! Ook al is dit gedeelte het belangrijkste, er is nog meer werk te doen 🙂

Hoe kun je aan de slag met on site seo?

Ten eerste moet je weten op welke zoekwoorden en zoektermen je gevonden wilt worden. Dit betekend dat je moet achterhalen, welke (exacte) zoekwoorden het meeste worden gebruikt, om de informatie/producten die jij aanbied, te vinden. Als je deze informatie niet hebt, is de kans groot dat je voor niets aan het werk bent! Je kunt dan vooraan in Google komen te staan, maar als niemand op die woorden zoekt, heb je er niets aan. Om je hier goed mee op weg te helpen, heb ik een mini gids geschreven: Niche onderzoek.

Een extra tip voor als je de seo door een bedrijf wilt laten doen:

Wanneer je de seo door een bedrijf wilt laten doen, ga dan van te voren na of zij eerst een niche onderzoek doen! Doen zij dit niet, en gaan zij alleen uit van de informatie die jij hebt gegeven, dan kun je verder zoeken. Sommige bedrijven zoeken namelijk niet eerst uit, waar je eigenlijk op gevonden moet worden! Dit kan dus betekenen dat je, zoals eerder verteld, wel gevonden wordt, maar niet op een term waar ook werkelijk op gezocht wordt. En dat is zonde van je geld, maar ook van het werk. Als de seo eenmaal is gedaan en geïndexeerd, kan het lang duren, en veel werk kosten voordat je de resultaten aan kunt passen.

Op welke onderdelen kun je on site seo toepassen?  On site seo

Letterlijk op alle onderdelen van je website. Zowel aan de voorkant, als aan de achterkant. Want, Google kan namelijk ook de achterkant (admin) van je website indexeren. Niet om te zorgen dat deze pagina’s worden gevonden, maar wel om te zien hoe het geheel in elkaar zit. Je kunt on site seo bijvoorbeeld toepassen op pagina’s, in url’s, en in de seo omschrijving natuurlijk. Wanneer je de juiste zoekwoorden en termen hebt onderzocht, ga je deze laten terug komen op de website. En daarnaast gebruik je woorden, die ermee gerelateerd zijn.

Let op; Het is nu ook weer niet de bedoeling dat je deze termen teveel gebruikt! Dat kan Google weer zien als spam.

Maar, het is nu eenmaal nodig als je gevonden wilt worden in de zoekmachines. Later deze week zal ik een artikel plaatsen met tips voor het toepassen van on site seo. Wanneer je dan het niche onderzoek hebt gedaan, kunnen deze tips je al een heel eind op weg helpen, als je zelf aan de seo wilt werken.

 

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website