Het maakt niet uit of je een webwinkel hebt of een website, goede afbeeldingen zijn een must! Hoe vaak zie je geen vage foto’s bij een artikel of een onscherpe header (bovenste gedeelte van een pagina, met bijvoorbeeld je naam of logo) in een webwinkel?

Waarom zijn mooie afbeeldingen belangrijk?

Wanneer je niet wilt dat bezoekers bij het landen op je website direct weer vertrekken, moet je ervoor zorgen dat de site of webwinkel er goed uit ziet. Wanneer je veel bezoekers hebt die direct weer weggaan, zonder verder te kijken, verhoogt dit je bouncing percentage. Dit geeft ten eerste aan bij Google, dat bezoekers jouw site niet belangrijk vinden. Hierdoor kun je een flink stuk naar achter zakken in de zoekresultaten. Daarnaast wil je natuurlijk geld verdienen, en hiervoor moeten je bezoekers wel verder kijken!

Het verschil

Als je even naar de blog kijkt van deze website, kun je zien dat bij de eerste pagina’s met artikelen, soms mooie foto’s staan, maar ook foto’s van lage kwaliteit. Sinds afgelopen week gebruik ik afbeeldingen die ik gekocht heb. En het resultaat is te merken! Er waren wel al veel bezoekers, en ook die rustig veel artikelen bekeken. Maar, sinds ik de juiste afbeeldingen gebruik, wordt er veel meer bekeken. Ook is direct het bouncing percentage een stuk omlaag! Nu is het wel zo dat je natuurlijk direct op de landingspagina van deze website, veel afbeeldingen ziet. Als dat er niet goed uitziet, gaan de bezoekers gelijk weer weg. Dus door de verbetering van de resultaten, kun je duidelijk zien dat dit heel belangrijk is!

Waar moet je dan op letten?

Er zijn verschillende soorten afbeeldingen;

–          Productfoto’s

–          Afbeeldingen die je voor het mooie gebruikt

–          Je logo waaraan je herkend wilt worden

–          Afbeeldingen die je gebruikt om de lezers iets uit te leggen

Per soort afbeelding verschilt het waar je op moet letten. Omdat het anders een lang verhaal wordt, zal ik in diverse losse artikelen uitleggen wat belangrijk is, per soort. Vandaag leg ik je het gebruik van De algemene afbeelding uit. Deze worden het meeste gebruikt, en je kunt ze ook bijna overal voor gebruiken! Even op een rijtje waar je op moet letten;

–          Scherpe afbeeldingen

–          Heldere afbeeldingen (niet donker/overschaduwd)

–          Bijpassende afbeeldingen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de afbeelding die je gebruikt, wel een toegevoegde waarde heeft. Hierdoor moet het wel bij het onderwerp of de pagina passen!

–          De grootte van de afbeelding. Het is niet altijd mogelijk om een afbeelding (zonder de benodigde tools) in grootte te wijzigen, zonder dat dit duidelijk te zien is aan de afbeelding. Misschien kun je dan beter kiezen om de grootte dan zo te laten. (als het past)

Hoe kom je aan mooie afbeeldingen?

Soms, maar dan moet je er zelf wel erg handig in zijn, kun je ze zelf maken. Ik maak bijvoorbeeld de afbeeldingen om dingen uit te leggen d.m.v. screenshots. Maar over het algemeen, als je er geen studie voor hebt gevolgd behaalt het resultaat absoluut niet de kwaliteit van professionele afbeeldingen. Er zijn websites waar je deze afbeeldingen kunt downloaden. Zoek maar eens in Google op “Free Stockphoto’s “ of “Stock free images”. Al zijn ze niet allemaal handig in gebruik of erg duur. Op sommige websites zijn gratis afbeeldingen te downloaden. Maar, zoals in het eerste deel van dit artikel al uitgelegd, zijn deze wel een stuk minder van kwaliteit. Daarnaast zitten er vaak beperkingen voor het gebruik aan, of moet je bijvoorbeeld verplicht een link plaatsen als je de afbeelding gebruikt. Dit is niet het geval bij de afbeeldingen waarvoor je betaald. En logisch, want vaak zit er een hoop werk in! Wanneer je echt een mooie website/webwinkel wilt maken, kun je beter voor de betaalde afbeeldingen gaan. Dit staat veel beter. De website waar ik ze vandaan haal, is tot nu toe de goedkoopste die ik ben tegengekomen, met hele mooie afbeeldingen en veel keuze. Je kunt er een abonnement afsluiten, maar ik doe het liever met credits kopen. Hiermee kan ik zelf bepalen hoeveel en wanneer ik ze download. Dit is de website voor mooie, goedkope afbeeldingen, vanaf €0,16 per stuk:

(Lees wel altijd even goed de voorwaarden waarvoor je ze mag gebruiken!)

Mooie afbeeldingen

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website