Lees hier de resultaten van de startpagina test! Ongeveer een maand geleden is het artikel “Startpagina’s met uitsterven bedreigt?” geplaatst. Hierin vroeg ik mij (en waarschijnlijk velen van jullie) mij het volgende af;

1: Worden startpagina’s nog gewaardeerd in Google?

2: Is het nog zinvol om linken te plaatsen op startpagina’s?

3: Kun je nog steeds geld verdienen met een startpagina?

Ik heb toen besloten om een startpagina test uit te voeren, om achter de antwoorden te komen.

Hoe is de startpagina test uitgevoerd?

Omdat ik veel eigen websites heb, en een aantal webwinkels, had ik een behoorlijk aantal startpagina’s in eigen beheer. Voorheen had dit een goede invloed op je positie in de zoekmachine resultaten. Na de Google update heb ik het grootste gedeelte opgezegd. Waarom? Omdat met de nieuwe update het zelfs schadelijk kan zijn voor je website om teveel linken op startpagina’s te hebben staan. Maar, natuurlijk heb ik er een aantal aangehouden, om te gebruiken voor de test. In totaal heb ik 3 startpagina’s aangehouden (waarvan er 2 eerder een pagerank van 2 hadden). Deze waren eerst gevuld met veel linken, en de conclusie was dat dit niet goed werkte. Ze waren niet zichtbaar meer in Google na de update. (dus gewoon verwijderd) Voor de startpagina test heb zijn de startpagina’s als volgt ingericht;

– De meeste linken zijn verwijderd. Op 2 pagina’s is er per categorie 1 link toegevoegd (het blijft natuurlijk wel een startpagina)

– Op 1 startpagina zijn meerdere linken (max. 4) per categorie toegevoegd

– Alle categorieën zijn anders, op alle drie de startpagina’s

– Aan iedere categorie is er veel (unieke) content toegevoegd

– In iedere categorie is een foto geplaatst (met alt-tag)

– Voor de achtergrond is ook een foto gebruikt


– Na het opnieuw inrichten, zijn ze opnieuw bij Google aangemeld voor de startpagina test

De resultaten van de startpagina test

Nu, een maand na de start van de test, ben ik de resultaten gaan bekijken. Per eerder gestelde vraag zal ik de resultaten uitleggen;

Startpagina test vraag 1: Worden startpagina’s nog gewaardeerd door Google:

Resultaten: Nadat de startpagina’s weer bij Google zijn aangemeld, heeft deze ze wel weer opgenomen in de zoekmachine. Maar, ze worden niet gezien door programma’s om backlinks te detecteren. Ook zie je als je gewoon iets aan het zoeken bent, waar voorheen nog regelmatig startpagina’s werden weergegeven in de zoekresultaten, dat je ze bijna niet meer tegenkomt, tenzij je hier specifiek op zoekt. (bijvoorbeeld startpagina geld verdienen) Alleen een enkele, die voor de update al als waardevol werd beschouwd, kom je tegen in de “gewone” zoekresultaten.

Startpagina test vraag 2: Is het nog zinvol om linken te plaatsen op startpagina’s? 

De berichten zijn een beetje tegenstrijdig, maar over het algemeen is duidelijk dat Google linken op startpagina’s ziet als manipulatie. Dit kan dus juist schade toebrengen aan je resultaten in de zoekmachine. Let op; ik heb dit alleen onderzocht voor Google, omdat dit de meest gebruikte zoekmachine is. Het kan dus zijn dat voor andere zoekmachines, dit wel werkt. Ook werden de linken van de startpagina test, niet gezien door de programma’s om de backlinks te detecteren.

Startpagina test vraag 3: Kun je nog steeds geld verdienen met een startpagina?

Door de resultaten bij vraag 1 en 2, is te zien dat startpagina’s niet meer veel voorkomen in de “normale” zoekresultaten. Tenzij je hier dus specifiek op zoekt. Maar, dit wordt bijna niet meer gedaan, tenzij webmasters op zoek zijn naar pagina’s waar zij linken aan kunnen vragen. Daarnaast wordt afgeraden om je backlinks te maken op startpagina’s. (Zeker als deze al veel uitgaande links bevatten) Het is misschien nog wel mogelijk, maar het zal veel tijd en werk kosten, om een pagina te maken die voorin de zoekresultaten komt te staan. En natuurlijk dus ook om voldoende linken hiervoor te krijgen. (Plaats nooit zonder toestemming een link op een startpagina, zeker niet na de Google update!)

Conclusie

Na de resultaten van de startpagina test te hebben bekeken, ben ik tot de volgende conclusies gekomen;

1: Het is zeer moeilijk om te zorgen dat Google een startpagina zo waardeert, dat deze ook in de eerste resultaten van de zoekmachine voorkomt. Het kan wel, want er staat bijvoorbeeld al een hele tijd 1 startpagina op de eerste plaats in de zoekresultaten, met een zoekterm die een hoge mate van concurrentie heeft. Maar, het zal heel veel werk en tijd kosten om dit te bereiken, en ook na al dat werk, is het geen garantie dat dit lukt.

2: De tijd zal het moeten uitwijzen, maar in de meeste omschrijvingen van de Google update, wordt gemeld dat linken op startpagina’s juist schadelijk kunnen zijn. Ook hebben we in de startpagina test resultaten kunnen zien, dat backlinks dus niet altijd worden gezien die op een startpagina staan. Ik ben van mening dat het krijgen van backlinks op startpagina’s veel tijd kost. En met de resultaten uit het onderzoek, kies ik er voor om deze backlinks zoveel mogelijk te vermijden.

3: Uit de bovenstaande kunnen we concluderen dat het moeilijk wordt om een waardevolle startpagina te maken. En om hier veel bezoekers naar te krijgen, anders dan webmasters. Ik denk dat het daarom ook weinig zin meer heeft om te proberen om geld te verdienen met een startpagina. Je kunt beter op zoek gaan naar een andere, bewezen methode, die minder tijd en werk kost, met meer garantie om (veel) geld te verdienen.

Als laatste iets belangrijks wat ik ontdekt heb. Wellicht kun je hier je eigen conclusie uit trekken:  Startpagina test

Ondertussen zijn veel startpagina’s waar je een eigen startpagina aan kon maken, al verdwenen! De beheerder zijn er mee gestopt, en daarmee zijn ook alle startpagina’s die hier al aan waren gemaakt, ook verwijderd. Misschien kunnen we hieruit opmaken dat het inderdaad weinig zin meer heeft om hier geld mee te verdienen? En om hier linken aan te vragen?

Ik ben heel erg benieuwd of jij al ervaring hebt met startpagina’s! Of je hier nu geld mee verdient, zelf startpagina’s beheert of dat er veel van je backlinks op startpagina’s staan, dat maakt niet uit. Ik ben benieuwd naar wat jouw ervaring hiermee is, en welke conclusie jij hieruit hebt getrokken! Deel je mening en plaats hieronder een reactie!

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website