In een vorig artikel heb ik je uitgelegd hoe je met startpagina’s online geld kunt verdienen. Maar, wat nu als deze niet meer worden gewaardeerd en gebruikt?

De grote vraag; zijn linken op startpagina’s nog waardevol?

De titel zegt het al; worden startpagina’s met uitsterven bedreigt? Dit is iets wat ik, en waarschijnlijk vele internet gebruikers met mij, afvraag. Vooral de beheerders van websites en webwinkels, seo specialisten en internet marketeers. In de artikelen over de Google Pinguïn update, kun je al lezen dat linken die op een startpagina staan, niet meer worden gewaardeerd door Google. Het is  dan ook de bedoeling volgens de informatie over de Google update, dat je zo min mogelijk linken op startpagina’s hebt staan, zonder waardevolle informatie en met veel uitgaande linken. Dus waarvoor zouden de startpagina’s nog kunnen worden gebruikt, als zij niet gebruikt kunnen worden waarvoor ze zijn bedoelt? Ook heeft het voor bezoekers weinig zin meer om een startpagina te bezoeken, als deze niet de linken naar het onderwerp wat zij zoeken, bevatten.

Hoe komen we achter het antwoord?

Ten eerste ben ik er ondertussen al achter dat Google inderdaad een hekel heeft aan de “normale startpagina’s”. Ik beheer(de) zelf zo’n 20 startpagina’s met verschillende onderwerpen. Om te zien welke backlinks ik heb, en de waarde van deze links, gebruik ik SEO Spyglass. Deze tool laat je de gegevens zien, zoals Google ze geïndexeerd heeft. Hierin kon ik de afgelopen maanden al zien dat de startpagina’s (want natuurlijk had ik hier ook eigen linken op) niet meer door Google werden “gezien”. Google heeft ze gewoon uit het systeem gegooid. Dit betekend dus dat de gegeven informatie over linken op startpagina’s dus in ieder geval juist is.

Op dit moment ben ik bezig met een test. De pagina’s die echt geheel voor de linken waren, gooi ik er uit. De startpagina’s met een onderwerp gerelateerd aan onderwerpen van mijn websites, hou ik voorlopig aan om te onderzoeken of deze op een bepaalde manier nog gebruikt kunnen worden, of dat het totaal zinloos is. De pagina’s die overblijven, richt ik in als (en waarschijnlijk ben je ze al eens tegen gekomen, doordat deze methode al langer wordt toegepast) een pagina over het betreffende onderwerp. Dit doe ik door de pagina vooral in te vullen met relevante informatie. In de informatie verwerk ik een aantal linken. (Om een startpagina te behouden moet je vaak een minimum aantal linken er op hebben staan). Ook onder de tekst zet ik 1 of 2 linken. Zodra dit klaar is, meld ik ze opnieuw aan bij de zoekmachine. Na een paar weken (het kost tijd voordat Google de veranderingen waarneemt) bekijk ik weer met SEO Spyglass, of deze pagina’s ondertussen worden gezien, en wat de waarde ervan is. Ook hou ik in de gaten wat voor effect het heeft

Test startpagina's en hun linkenop de websites/webwinkels waarvan de link hierop staat.

Conclusie

Het is in ieder geval duidelijk dat linken op een startpagina die voor linken is ingedeeld, geen waarde hebben. Sterker nog, het kan nadelig werken! Om te zien of de startpagina’s wel op een andere manier gebruikt kunnen worden, zullen we nog even moeten afwachten. Maar, misschien is het al wel de moeite waard om een andere methode voor het online geld verdienen te overwegen! Wanneer er steeds minder bezoekers komen, en je hebt geen linken om je startpagina in te vullen, zal je hier ook weinig geld mee kunnen verdienen.

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website