free web stats

Snel Lenen – Tips Om aan Geld Te Komen als Je Even Krap Zit

Weinig geld hebben is erg vervelend: je kunt veel dingen die je wilt doen niet doen want bijna alles kost geld. Het is natuurlijk prettig mocht je wat dingetjes achter de hand hebben om wat extra geld te verdienen (zie ook de vorige artikelen!), maar soms kan lenen een uitkomst bieden.

Dit artikel bespreekt de voor- en nadelen van lenen. Zo kun je snel lenen doordat je van te voren al de haken en ogen weet. Ook zullen de verschillen typen leningen kort toegelicht worden in dit artikel. Na het lezen van dit stuk zul je meer weten over de volgende onderwerpen:

  • Snel lenen, een korte analyse – de belangrijkste voor- en tegenargumenten op een rij!
  • Wat een leningen! Welke lening is het beste voor mij?
  • Lenen is niet noodzakelijk: verdien het geld zelf met Geldgorilla Geheimen!

Snel lenen, een korte analyse – de belangrijkste voor- en tegenargumenten op een rij!

Net zoals alle dingen in het leven kent lenen voordelen maar helaas ook nadelen. Het grootste voordeel van lenen is natuurlijk dat je direct weer de beschikking hebt over geld. Wanneer je die plasmatelevisie niet kon kopen kun je het door geld te lenen opeens wel.

Een van de meest in het oog springende nadelen van lenen is natuurlijk dat je het ook nog terug moet betalen; en dat niet alleen, maar ook nog de rente erbij! Hierdoor kunnen de kosten voor die plasma-tv een stuk hoger worden.

Dit is iets waar opgepast voor moet worden bij snel lenen. Het lenen zelf gaat gemakkelijk en snel, maar er is het risico dat je het niet af kunt betalen. Je moet immers in de periode dat je terugbetaalt namelijk ook nog je vaste lasten blijven betalen.

Daarom is het verstandig om alleen te lenen als je zeker weet dat je het uiteindelijk terug kunt betalen. Zoals hele grote bedragen die je niet in een keer kunt betalen, maar die je gespreid over de tijd wel kunt betalen.

Let er ook op hoeveel tijd je hebt om terug te betalen. Dit verschilt per type lening en zullen we in de volgende paragraaf bespreken. Maar over het algemeen moet je alleen lenen als het realistisch is dat je aan de voorwaarden kunt voldoen om het terug te betalen.

Lenen heeft dus duidelijke voor- en nadelen. Hieronder zullen we verder gaan met het bespreken van de verschillende kenmerken en voorwaarden voor de verschillende typen leningen. Want leningen kunnen per type erg verschillen.

Wat een leningen! Welke lening is het beste voor mij?

Ok, je hebt geld nodig en je hebt besloten dat snel lenen de beste optie voor je is. Dan blijft het lastig om een keuze te maken uit de verschillende soorten leningen. Daarom zullen hier de kenmerken van een aantal typen leningen op een rijtje worden gezet.

Allereerst kan er geld geleend worden van familie of vrienden. Een groot voordeel hiervan is dat je de mensen waarvan je leent kent en dus onderling tot afspraken kunt komen. Ook is het mooi dat je hier vaak geen rente hoeft te betalen.

Een nadeel hierbij is dat het de relatie tot de mensen die je dierbaar zijn, kan beïnvloeden. Als je het geld na verloop van tijd niet terug kunt betalen, kan dit uitlopen op een ruzie. Zorg er daarom voor dat er van tevoren duidelijke afspraken zijn die je kunt waarmaken.

Nog een vorm van snel lenen is rood staan. Dit betekent dat je meer geld van je rekening hebt uitgegeven dan er op stond. Om dit te kunnen moet je deze optie eerst aan zetten bij de bank. Een pluspunt van rood staan is dat het snel en makkelijk is. Wanneer je aan het einde van de maand geen geld meer hebt hoef je niets te doen om je boodschappen te kunnen betalen.

Doordat je niet direct een melding krijgt wanneer je rood staat, kan het daardoor echter ook zo zijn dat je het niet door hebt wanneer je even niet op je saldo kijkt. Op deze zou het zo kunnen zijn dat je hier rente over moet betalen terwijl je nog geld op je spaarrekening hebt. Daarom moet je goed je saldo in de gaten houden als je rood kunt staan.

Een iets moeilijkere manier van geld lenen is de persoonlijke lening. Hierbij wordt een van tevoren vastgesteld bedrag geleend met een vaste rente en looptijd. Je weet dus exact hoeveel en hoe lang je moet aflossen. Dit type lening kun je afsluiten bij de bank of bij een kredietverstrekker.

Een andere bekende methode van lenen is de creditcard. Elke keer als je hier iets mee koopt, moet je het later daadwerkelijk betalen. Dit in tegenstelling tot met de pinpas (debitcard) waarbij je betaalt met geld dat je al verdiend hebt.

De rente over de bedragen die met creditcard worden betaald, is vaak aanzienlijk. Toch is het soms de enige mogelijkheid om online producten te kopen, al kan er ook steeds vaker met internetdiensten als Paypal betaald worden.

Ook is het handig om een creditcard te hebben in sommige landen als je op reis bent. Het is namelijk niet altijd mogelijk om te betalen of geld uit de muur te trekken met je gewone pinpas.

Tot slot wil ik de hypotheek nog even kort toelichten als vorm van lenen. Dit is een lening voor de aanschaf van onroerend goed, die verstrekt wordt met dat onroerend goed als onderpand. Dit is een langlopende lening waarna het huis (dat is het onroerend goed meestal) na afloop van de lener is.

Maar omdat het huis ook het onderpand is, kan de bank besluiten om het te verkopen als je de hypotheek niet kunt betalen. De hypotheek is een vorm van een langlopende lening. Dit komt omdat de aanschaf vaak dusdanig veel kost dat het een lange tijd kost om af te lossen.

Lenen is niet noodzakelijk: verdien het geld zelf met Geldgorilla Geheimen!

Je weet nu het een en ander van snel lenen af, maar het liefst leent natuurlijk niemand. Daarom heb ik ook nog een tip voor je hoe je zelf geld kunt verdienen. Namelijk met het videoprogramma Geldgorilla geheimen.

In dit programma leer je aan de hand van duidelijke instructievideo’s hoe je zonder kosten, technische kennis of startkapitaal minimaal €2950,- euro per maand kunt verdienen. Dus twijfel niet: schaf het programma aan en ga ook geld verdienen!

Meer informatie

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *