free web stats

Hoe een SEO scan in zijn werk gaat

Als het goed is, is SEO een onderdeel van je (online) marketingstrategie. Want jij wil toch ook hoog in Google scoren en bovenaan blijven staan? Een SEO scan kan je inzicht geven in hoe jij dit kunt bereiken. Maar ook als jij al goed gevonden wordt, kan een SEO scan je helpen te groeien of jou een bevestiging geven dat je op de goede weg bent. Lees gauw verder om te ontdekken hoe een SEO scan in zijn werk gaat.

De opbouw van een SEO scan

Een SEO scan bestaat meerdere factoren. Vaak worden deze factoren opgesplitst in onpage factoren en offpage factoren. Een gratis SEO scan heeft als doel om jou te informeren hoe jij organisch hoger in Google te komen. Je krijgt inzicht in je huidige status en je kansen en verbeterpunten.

Onpage factoren

Onpage factoren zie je terug op de pagina en/of in Google. Denk hierbij aan de titel en de content die je schrijft, maar ook de gebruiksvriendelijkheid van je website speelt hierbij een rol.

Laten we beginnen bij de content. Hierbij is zowel het aantal artikelen dat je plaatst als de kwaliteit hiervan belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat deze artikelen relevant zijn voor je doelgroep. Google hecht hier veel waarde aan, omdat dit ervoor zorgt dat gebruikers de zoekervaring prettig ervaren.

Ook is de snelheid van je website erg belangrijk. Wanneer je pagina traag laadt, haken bezoekers vaak af. Dit beïnvloed de ranking van je positie in Google en kan bij een trage webpagina dus negatief uitpakken. Je kunt de snelheid van je website meten in bijvoorbeeld de Google Page Speed tool. Bij een lange laadtijd kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je afbeeldingen te verkleinen.

Offpage factoren

Naast onpage factoren zijn er ook nog off page factoren die je positie in Google bepalen. Offpage factoren zijn factoren die betrekking hebben op de techniek van de website. Dit is te meten met behulp van een aantal tools. De prestaties van je offpage SEO worden ook meegenomen in een SEO scan.

Een belangrijk onderdeel van offpage SEO is linkbuilding. Door linkbuilding kun je ervoor zorgen dat de waarde die er wordt toegekend aan je website vergroot wordt. Dit kun je doen door te linken naar andere websites (outlinks) en te zorgen dat andere websites naar jou linken (backlinks). De waarde die een backlink voor jou oplevert, hangt voor een groot deel samen met de populariteit van de website die naar je linkt.

Je weet nu in het kort hoe een SEO scan in zijn werk gaat. Naast linkbuilding zijn en content zijn er nog veel meer factoren die gemeten worden in een gratis SEO scan. Ben je benieuwd wat een gratis SEO scan jou kan opleveren? Vraag hem dan nu aan.

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *