Je WordPress website beveiligen is een belangrijk onderdeel. Het heeft even geduurd, maar hier het vervolg op het artikel van vanmiddag. Hierin heb ik verteld hoe belangrijk het is om je website te beschermen tegen cybercriminelen.

Waarom specifiek voor de WordPress websites?

WordPress is een van de meest gebruikte systemen om een website in te maken, gratis, maar ook betaald. Het is vrij eenvoudig om hiermee een mooie site te bouwen, en je kan het zelf zo ingewikkeld maken als dat je wilt. Zelfs wanneer je nog weinig/geen ervaring hebt, kun je hier een website mee maken. Ook gebruik ik zelf altijd WordPress, omdat dit me heel goed bevalt. Deze plugin is dan ook alleen geschikt voor WordPress websites.

DE plugin voor een goede beveiliging WordPress plugin

Binnen je WordPress website, heb je de mogelijkheid om je opties van de site uit te breiden, met de zogenoemde “plugins”. Deze kun je per stuk toevoegen. Om je website echt goed te beveiligen, raad ik je de plugin “Wordfence Security” aan. De belangrijkste taak van deze plugin, is het goed beschermen van je website. En dat doet hij! Je kunt hem zelf helemaal instellen naar eigen wens. Wanneer er iets niet in orde is, zoals bij mij het geval was met de pogingen tot inbraak, en het onterecht opvragen van het wachtwoord resetten, krijg je hier bericht van. Daarnaast heb je de mogelijkheid IP-adressen te blokkeren (je ziet binnen de plugin of het echte mensen zijn, of dat dit bijvoorbeeld een bot of crawler is). Dit vind ik zelf een goede optie, want zo sluit je de inbrekers gelijk helemaal buiten. Zij kunnen dan helemaal niet meer op je website komen.

En er is nog meer mogelijk!

Je kunt met deze plugin nog net iets meer dan alleen beveiligen. Je kunt  een deel van het verkeer op je website bekijken, tot in de details. Bijvoorbeeld de voorgenoemde IP adressen, de landingspagina en welke pagina’s er nog meer worden bekeken. Ook kun je direct de verdachte IP adressen opzoeken in het Whois register voor internet.

Nog een aantal tips:

1: Verander regelmatig je wachtwoord en gebruik verschillende cijfers, tekens, kleine letters en hoofdletters.

2: Indien je weet dat je last heb t gehad van malware of spyware, verander dan, zodra je deze van je computer hebt verwijderd, weer overal je inloggegevens en codes.

3: In de plugin kunt je bij de keuze “options”, zelf een aantal instellingen zetten. Laat hierbij het vinkje voor “Immediately lock out invalid usernames” uit staan. Ik vind de veiligheid belangrijk, maar als je je zelf wel eens vergist (doe ik vaak genoeg), dan moet je direct allerlei toeren uithalen omdat je jezelf hebt geblokkeerd.  (zie afbeelding)

Optie uit laten

 

Ben je overtuigd en wil je deze plugin ook gebruiken om je website te beschermen tegen cybercriminelen? Hier kun je hem gratis downloaden: http://wordpress.org/extend/plugins/wordfence/

Om hem aan je WordPress site toe te voegen, kun je de volgende stappen volgen:

-> Plugins -> add new -> dan bovenin het scherm upload kiezen -> install now -> activeren

Nu kun je hem gaan gebruiken en instellen, veel succes!

Vond je dit een goed artikel? Breng je stem uit door hieronder het aantal sterren te kiezen dat jij het artikel waard vind!

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website