Gister heb ik verteld over de Google Penguin update 2.0. En wat deze voor gevolgen kan hebben voor je website of webwinkel. Ook heb ik de stappen uitgelegd, waarmee je je eigen website/webwinkel kunt voorbereiden op de update. Dit om de eventuele gevolgen zoveel mogelijk te verkleinen. Maar, natuurlijk zijn er ook dingen die je nog wel kunt doen! Vandaag zal ik de stappen die je kunt ondernemen om toch gewaardeerd te worden door Google, uitleggen.

Hoe wordt de kans groter dat Google je site wel waardeert?

Er zijn een aantal mogelijkheden, de meeste waren al bekend, om toch ervoor te zorgen dat je website hoger wordt gewaardeerd door Google. Wanneer je hier aan werkt, is de kans een stuk groter dat je een betere plaats veroverd in de zoekmachine resultaten. De stappen op een rij:

Stap 1: Zorg voor waardevolle content. Zorg voor inhoud die gerelateerd is aan het onderwerp waar jij jouw website of webwinkel op richt. En hoe meer nuttige informatie er op staat, des te meer wordt dit gerelateerd aan zoekopdrachten die op dit onderwerp zijn gericht. Dit komt doordat de kans dan groter is dat mensen hier hetgeen zullen vinden wat zij zoeken.

Stap 2: Zoek websites en webwinkels op die gerelateerd zijn aan het onderwerp waar jouw site of webwinkel over gaat. En probeer hier een backlink me te maken. Het zal heel moeilijk zijn, maar probeer zoveel mogelijk linken die maar 1 kant op gaan te krijgen. Een directe linkruil heeft minder waarde. Wel zou je, wanneer je meerdere in bezit hebt, kunnen aanbieden dat er een tegenlink komt op een andere site.

Voorbeeld:

JuistWebwinkel A verkoopt producten die gerelateerd zijn aan kleding. Deze krijgt een backlink op webwinkel B, die producten verkoopt, gerelateerd aan kleding. ( En dan zou het volgende een goede ruil zijn, alleen vaak niet mogelijk; webwinkel A plaatst in ruil hiervoor een link op webwinkel C, welke kinderkleding verkoopt)

 

Niet goedWebwinkel A verkoopt producten gerelateerd aan kleding, en krijgt een backlink op webwinkel B, die in dit geval speelgoed verkoopt. Dit is dus geen relevante backlink! Het product van webwinkel A, heeft helemaal niets te maken met het product dat webwinkel B verkoopt.

 

Stap 3: Probeer bij het maken van de bovenstaande backlinks, je te richten op de websites die veel verkeer hebben. Dit kun je bekijken met behulp van de tool uit het vorige artikel.

Stap 4: Probeer daarnaast om te richten op websites met een hoge pagerank, Lage Alexa Reank en een hogere domein leeftijd. Dit is ook allemaal te controleren door de tool te gebruiken.

Nog een laatste tip voor bloggers, en andere websites die regelmatig nieuwe artikelen plaatsen: Plaats regelmatig een gastblog, en schrijf regelmatig

Google Penguin update 2.0

gastblogs voor andere websites. Hiermee krijg je waardevolle content, een netwerk en daarnaast waardevolle linken. (Een gastblog is een artikel welke jij van iemand anders op jouw website plaatst, of andersom)

Is het bouwen van linken nu nog wel mogelijk na deze Google Penguin update?

Het was al een stuk moeilijker na de updates van vorig jaar, en inderdaad, het wordt nu nog moeilijker. Je zult creatief moeten nadenken over het bouwen van linken, en hier veel tijd en werk aan moeten besteden. Maar, wanneer je bereid bent dit te doen, en goed communiceert met internet collega’s, kan het waardevolle linken opleveren! Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor waardevolle content en dit heeft al veel invloed!

Wat is jouw ervaring met de Google Penguin update? Wordt je website of webwinkel meer gewaardeerd, of juist minder? Laat het ons weten door een reactie onder dit artikel achter te laten!

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website