In het artikel  “Google Penguin update 2.0 komt eraan” vertelde ik  over de Penguin update. Nu leg ik je uit hoe jij je kunt voorbereiden.

Penguin update, wat heb je nodig?

Om de juiste stappen te ondernemen, heb je als eerste meer informatie nodig, over jouw backlinks. Dit kun je verkrijgen door de tool, SEO Spyglass te downloaden. Let op: Je kunt gratis gebruik maken van de tool tot 1000 backlinks. Heb je er meer? Dan kun je beter voor de betaalde versie gaan.

Download de tool hier, en installeer hem op je computer: Seo Spyglass downloaden

Welke stappen kun je nemen en hoe voer je ze uit?

Goed, nu begint het echte werk! Ik zal het zo duidelijk mogelijk uitleggen, met behulp van afbeeldingen om het makkelijker te maken. (Klik er op om ze te vergroten)

Stap 1: Start Seo Spyglass en klik met je pijltje op het rondje voor deze zin: Concurrerende url invoeren om te analyseren  (Je gebruikt dus nu het “spy” gedeelte voor je eigen website of webwinkel). Voer in de witte balk eronder de complete url in waar het om gaat. (b.v. http://www.jouwwebwinkel.nl) en klik onder in het scherm op volgende. stap 1 seo spyglass

Stap 2: Wanneer je de gratis versie hebt, kun je de volgende stap overslaan en weer op volgende klikken. Nu gaat de tool al de links na waarvan hij ziet dat Google deze ziet. Dit kan iets anders uitvallen dan de werkelijkheid, omdat Google er soms vrij lang over doet om nieuwe linken te zien. Het analyseren kan even duren en soms moet je even tussendoor de captcha code invullen.

Stap 3: Wanneer de tool klaar is met analyseren, vraagt deze of je de backlink factoren wilt updaten: klik op ja. Zorg dat in het volgende veld alle vinkjes zijn aangekruist. Klik dan weer op volgende. (ook dit kan weer even duren, afhankelijk van hoeveel linken je hebt) Wanneer de tool klaar is, klik dan op voltooien. Klik links bovenin het scherm op het pijltje naast vernieuwen. Klik dan op “vernieuw alle data voor project backlinks”. Wacht weer even tot hij klaar is. (op deze manier worden de dode linken die Google nog wel geregistreerd heeft staan, verwijderd. Dit scheelt een hoop onnodig werk) Selecteer alle linken waar geen gegevens voor zijn, en verwijder deze uit het project. vernieuwen seo spyglass

Stap 4: Nu heb je een geheel overzicht van welke websites er naar jouw site linken, maar ook met de bijbehorende informatie als pagerank, domein leeftijd, hoeveel linken er vanaf die site naar andere websites linken en Alexa Rank. Dus alle informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden. Vanaf hier gaan we verder per stap die in het vorige artikel zijn genoemd.

Ten eerste, (dit was nog niet in het vorige artikel genoemd) moeten alle dode linken worden verwijderd. Je kunt dit doen door zelf te testen of alle linken die jij op je website of webwinkel hebt staan. Dit kan door er op te klikken. Kom je op de juiste website? Dan is het goed. Krijg je een foutmelding? Gelijk deze link verwijderen.

Tip: Voor de volgende stappen kun je om het makkelijker te maken, je pijltje op het veld in de tool, met de gegevens die je op dat moment nodig hebt, verslepen. Sleep de rij met de gegevens die je op dit moment nodig hebt, naar voren. Plaats hem direct naast de 1e rij met website linken.

Als voorbeeld afbeeldingen waarin de rij “Pagerank” naar voren wordt verplaatst:

verplaatsen rijen

Na het verslepen ziet het er zo uit: Penguin update, wat kun je doen?

Stap 5: Sleep als eerste de rij met “externe links” naar voren. Nu kun je precies zien hoeveel linken er van iedere site naar andere linken. Wanneer de link van een blog is, kan het minder kwaad als deze meer linken heeft, zolang er maar geen hele rijen onder de linken partners staan. Door op het stippel veldje achter de website te klikken, ga je direct naar de website.

Hier kun je bekijken of bovenstaande het geval is, of dat het echt een verzamel website is voor linken. De websites waar minder dan 20 backlinks op staan, kun je in deze stap overslaan. De websites met meer dan 20 externe linken er op, kun je noteren. (Vooral de websites die roepen gratis link plaatsen e.d. zijn belangrijk!)

Tip: Maak notities en schrijf op wat de websites zijn die of verzamelsites zijn, of teveel andere uitgaande linken hebben staan. Maak notities bij alle genoemde stappen, zodat je nadat je klaar bent, precies weet welke sites je aan moet schrijven om jouw linken te verwijderen.

Stap 5: Sleep nu de rij met pagerank gegevens naar voren, tot naast de 1e  rij, met website linken. Nu ga je kijken welke websites waar jouw link op staat, een te lage pagerank heeft. Noteer hiervan de pagina’s met een pagerank lager dan 1.

Stap 6: Sleep nu de rij met domein leeftijd naar voren, tot aan de 1e rij. Noteer hiervan alle websites met een leeftijd jonger dan 6 maanden.

Stap 7: Sleep nu de rij met Alexa Rank naar voren, tot naast de 1e rij. Noteer hiervan alle domeinen met een Alexa Rank hoger dan 7.000.000.

Stap 8: Je kunt de websites handmatig controleren door op de stippels achter de link te klikken. Zo kun je zien of er overdreven veel zoekwoorden in de teksten staan (te veel/storend) en of de inhoud van de website relevant is aan jouw onderwerp, en ook nog of de inhoud waardevol is, of eigenlijk helemaal niet. Vind je hier ook nog twijfelachtige websites mee? Noteer deze ook op je lijstje!

Stap 9: Sleep de rij met “anker tekst” naar voren tot naast de 1e rij. Wat een groot gevaar kan zijn voor de Google Penguin update 2.0, is backlinks met allemaal dezelfde anker tekst. dus waar je je voorheen misschien focuste op 1 zoekwoord of term om gevonden te worden, kan nu dus een groot probleem op leveren. Bekijk in de rij met de anker teksten, of jouw backlinks de juiste anker tekst hebben, of dat er een aantal veranderd moeten worden. Schrijf degene die veranderd moeten worden weer op, met de notitie erachter dat de anker tekst aangepast moet worden.

(De anker tekst is de naam die je aan je link hebt gegeven. Ik wil bijvoorbeeld gevonden worden op “Online geld verdienen”, dus heb voorheen veel linken gemaakt die dit als naam hebben. Deze moeten nu veranderd worden, of in ieder geval een aantal).

Stap 10: Schrijf alle webmasters aan van de websites die jij hebt gevonden, waar je de link verwijderd wil hebben. Zij zullen de link dan moeten verwijderen.

 Veel succes met de het seo update werk voor de Google Penguin update 2.0!

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website