free web stats

Geld Verdienen Naast Je uitkering, dat kan!

Misschien had je ooit een hele leuke baan. Je dacht dat je hier wel promotie kon krijgen, en je zodanig financieel stabiel zou zijn om je eigen huis af te betalen! Maar toen besloot het bedrijf waar je werkte ineens te hervormen, of een complete laag werknemers te ontslaan. Jammer genoeg was jij één van de gedupeerden die geen werk meer had.

Het is heel erg vervelend wanneer je niet meer financieel stabiel bent. Het zorgt voor ongemakkelijke situaties op allerlei fronten. Je moet overal op geld letten; bij het boodschappen doen, het uitgaan met vrienden en het afbetalen van een huis of belasting betalen voor een auto. In deze tijd en deze maatschappij zou dat geen probleem meer moeten zijn.

Dat dacht de Nederlandse overheid ook. Daarom heb je nu de kans om een uitkering aan te vragen. Een uitkering is een som geld die je maandelijks krijgt nadat je ontslagen bent. Je krijgt dan rond de 70% van je laatstverdiende salaris. Op deze manier heb je misschien iets minder geld, maar heb je nog steeds een hoop financiële zekerheid.

Maar misschien wil je nog wel meer verdienen dan wat je nu krijgt. Daarom kun je hier lezen hoe verdienen naast je uitkering werkt. Dit kan op een legale en op een illegale manier. Lees verder om te weten hoe een uitkering werkt, hoe je legaal wat bij kunt verdienen en hoe je dit illegaal kan doen wanneer je dat zou willen.

Hoe werkt een uitkering?

Je kunt in aanmerking komen voor een uitkering als je werkloos bent verklaard. Dit gaat via WW, de werkloosheidwet. Op deze manier kun je toch nog een menswaardig leven blijven leiden, zonder dat je per se een baan moet hebben. Je krijgt een keer per maand een bepaald bedrag van de overheid die, aangepast aan je omstandigheden, genoeg moet zijn om je een goed leven te laten leiden.

In Nederland betalen we belasting om te zorgen dat de mensen die niet kunnen werken een uitkering krijgen. Je WW-uitkering moet je zelf aanvragen, en er zijn een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je verzekerd zijn voor werkloosheid, door bijvoorbeeld een werkgever gehad te hebben. Je kunt niet niet maar drie weken werken en dan een uitkering aanvragen. Ook kun je niet gaan werken voor een langere tijd, je misdragen en daardoor ontslagen worden.

Een uitkering duurt minstens drie maanden en maximaal iets meer dan drie jaar. Tijdens de periode dat je een uitkering hebt, moet je wel op zoek naar een andere baan. Op deze manier probeert de overheid er zeker van te zijn dat je in elk geval je best doet om een baan te krijgen en niet simpelweg allerlei uitkeringen in ontvangst neemt.

Legaal verdienen naast uitkering

Hoewel veel mensen die een uitkering krijgen hier al erg tevreden mee zijn, wil je misschien geld verdienen naast je uitkering. Dit kan op verschillende manieren. Het UWV, de instelling die de bedragen uitkeert, vereist wel dat je elke klus en bijverdienste meldt. Alles wat je doet heeft namelijk effect op de uitkering die je krijgt.

Je vraagt je misschien af wat er gebeurt als je niet doorgeeft aan het UWV dat je werkt. Het UWV controleert of jij je aan jouw plichten houdt. Als je aan het werk gaat en het niet meldt, kun je een fikse boete krijgen wanneer dit ontdekt wordt. Ook het bewust achterhouden van informatie wordt gezien als fraude, wat aangegeven kan worden bij het Openbaar Ministerie. Dat is allemaal niet erg voordelig, dus het is handig om je verdiensten toch door te geven aan het UWV via een wijzigingsformulier.

Het is helemaal legaal om nog wat te werken naast je uitkering. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat hoe meer je verdient, des te meer effect dit heeft op je uitkering. Dan wordt er zogenaamd ‘gekort’ op je uitkering. Vrijwilligerswerk heeft geen effect op je uitkering, tenzij de vrijwilligersvergoeding die je misschien krijgt hoger is dan de maximale vrijwilligersvergoeding per uur.

Illegaal verdienen naast je uitkering

Natuurlijk kun je ook zwart gaan werken terwijl je nog steeds een uitkering ontvangt. Dit houdt simpelweg in dat je je inkomsten, klusjes en vrijwilligerswerk niet doorgeeft aan het UWV, terwijl er wel zaken zijn om door te geven. Dit maakt dat je meer geldt verdient – maar let op! Het wordt wel als fraude gezien. Dus behoorlijke straffen, ook in de vorm van geld, kunnen je opgelegd worden.

Het soort werk dat je kunt gaan doen naast je uitkering is niet het soort werk dat je maandelijkse loonstrookjes geeft. Je kunt dus niet bij een notarisbedrijf of een groot bedrijf zoals de Albert Heijn gaan werken en dit niet doorgeven bij het UWV. Maar je kunt wel klusjes doen voor allerlei zelfstandige bedrijven, of gaan freelancen. Houd wel in de gaten dat een bedrijf ook in de problemen kan komen wanneer ze jou betalen en niks doorgeven aan het UWV.

Dingen waar veel mensen graag wel een beetje voor willen betalen maar waar geen hele constructie omheen valt, is het doen van klusjes. Klusjes die je kunt doen zijn bijvoorbeeld het schoonmaken van huizen of sanitaire voorzieningen, werken als tuinman of als elektricien. Je kunt jezelf aanmelden bij bedrijven die klusjesmannen uitzenden.

Hopelijk heb je nu een goed overzicht gekregen van de werking van een uitkering, en hoe men legaal en illegaal kan verdienen naast hun uitkering. Nogmaals: let goed op wanneer je wilt werken en niets wilt doorgeven aan het UWV! Legaal werken verdient minder goed, maar het is een stuk voordeliger dan een boete.

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *