free web stats

Geld verdienen met YouTube in een handomdraai – hier lees je hoe

Bijna iedereen heeft er een, jij vast ook: een YouTube-account. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het mogelijk is om hier op een simpele manier veel geld mee te verdienen. Namelijk met je eigen videokanaal dat verbonden is met je account.

Er zijn al duizenden mensen die hier hun geld mee verdienen en misschien ben jij de volgende! In dit artikel vertel ik jou hoe jij geld kunt verdienen met YouTube in aantal stappen.

Advertenties inschakelen voor je YouTube-video’s

Het is je ongetwijfeld al eens opgevallen dat je vaak eerst een advertentie te zien krijgt voordat je een filmpje kunt bekijken op YouTube. Misschien vind je dit irritant, maar er zijn veel mensen die hier hun brood mee verdienen. Ook jij kunt dit door zelf video’s up te loaden.

De eerste stap hiervoor is de optie ‘inkomsten genereren’ in te schakelen op YouTube. Deze optie  is in principe voor elke Nederlandse gebruiker beschikbaar onder ‘functies’. Nadat deze functie is ingeschakeld zullen voor bij jouw filmpjes voortaan ook advertenties worden getoond. YouTube. Hieronder kun je lezen hoe jij daar profijt van kunt hebben.

Geld verdienen met Youtube met advertenties

Nu je de advertenties hebt ingeschakeld voor je video’s, maak je deel uit van het YouTube-partnerprogramma. Dit betekent dat YouTube je tussen de €0,30 en €4,00 euro per 1.000 views zal geven. De daadwerkelijke inkomsten hangen af van hoe vaak de advertenties bij jouw filmpjes worden aangeklikt. Omdat YouTube pas uitbetaald als je €70 euro op een video hebt verdiend, is het dus belangrijk om veel views te krijgen.

Onderwerpen voor video’s

Om interessant te zijn voor kijkers moet je kanaal filmpjes hebben die veel mensen willen zien. Als we kijken naar wat op dit moment populair is in Nederland dan zien we een aantal onderwerpen veel terugkomen:

 • Muziekvideo’s (karaoke, eigen opvoering, etc.)
 • Bloopers
 • Sport
 • Etc.

Belangrijk bij je keuze is dat het wel aan de criteria van YouTube voldoet. Zo mag het auteursrecht bijvoorbeeld niet geschonden worden.  Maar er is nog genoeg speelruimte. Zo mag er bijvoorbeeld wel bij sportevenementen gefilmd worden. Wie weet kun jij het perfect in beeld brengen. Of wat te denken van de video over haar verven, die toch al mooi ruim 150.000 bezichtigingen opleverde. Hieronder een lijstje met onderwerpen waarover jij mogelijk video’s zou kunnen maken die geld opleveren:

 • Instructies-video’s: Weet jij hoe je een band plakt, de beste appeltaart bakt of hoe je dat ene Super-Mario level moet uitspelen? Laat het zien aan anderen via je YouTube-kanaal!
 • Eigen talent: Misschien heb jij wel een uniek talent. Het mag iets ‘normaals’ zijn als  een voetbal vaak kunnen hooghouden of prachtig het Wilhelmus kunnen zingen. Maar hier kun je alle mee kanten op, wellicht kun je geweldig snel cola drinken. Deel het, het zal je verbazen hoeveel mensen het willen zien.
 • Lyrics video’s: Dit is een categorie die heel veel kijkers trekt op YouTube. Hierbij wordt een liedje afgespeeld, met of zonder zang, waarbij de tekst tegelijkertijd wordt afgespeeld. De mensen kunnen zo mee zingen met het nummer. Let wel op dat de video’s voldoen aan de regelgeving van YouTube wat betreft auteursrecht. Deze zijn op de website terug te vinden.
 • Video’s van evenementen: Of je nou bij Ajax-Feyenoord bent, de comeback-tournee van de Doe Maar, of wellicht de intocht van Sinterklaas; er zijn altijd mensen die dit willen zien. Als jij dit goed in beeld weet te brengen, kun je veel kijkers trekken.

Je hebt nu een aantal mogelijkheden om filmpjes te maken die veel kijkers kunnen krijgen. De belangrijkste les is echter: wees creatief, interessant en onderscheidend. Dan kun je met weinig materiaal al veel bezichtigingen krijgen.

Meer mensen lokken naar je YouTube-kanaal

Zoals eerder gezegd is het dus belangrijk dat er veel mensen je video’s bekijken. Zo moeten er bijvoorbeeld al 35.000 views zijn om uitbetaald te krijgen bij een tarief van €2,00 per 1.000 views. Je weet al het erg belangrijk is om met goede onderwerpen te komen voor je video’s. Net zo belangrijk is de promotie van je video’s. Mogelijke manieren om je kanaal zo goed mogelijk te promoten zijn:

 • Links van je video’s op social media (Facebook, Twitter, etc.) plaatsen. Zo zien veel van je vrienden de video’s.
 • Vermeld in elk van je video’s de naam van je kanaal en vraag mensen zich te abonneren en commentaar achter te laten. Wanneer veel mensen commentaar achter laten, kan je video in de lijst met meest becommentarieerde video’s terecht komen.
 • Zorg ervoor dat je video’s zijn voorzien van de juiste titels en omschrijving. Probeer hierbij aan populaire zoektermen te denken. Deze kun je vinden door een paar letters in het zoekvenster op YouTube te typen en te kijken wat er als suggesties wordt aangevuld.
 • Upload video’s op regelmatige basis. Als je meer video’s upload zullen mensen eerder geneigd zijn om vaker op je kanaal te kijken en zich te abonneren. Bovendien kun je met elke afzonderlijke video opnieuw geld verdienen.

Meer methodes om snel geld te verdienen

Met de tips uit dit artikel is het mogelijk om op een simpele manier en zonder al te veel moeite aardig wat geld te verdienen. YouTube is echter maar een van de vele manieren om snel geld te verdienen.

Een programma waar ik persoonlijk veel aan heb gehad bij het zoeken naar manieren om geld te verdienen is het videoprogramma Geld Gorilla Geheimen. Hierin wordt in een aantal duidelijke video’s uitgelegd hoe je zelf ladingen geld kunt verdienen. En dat zonder startkapitaal of kosten. Een programma dat ik iedereen aan kan raden!

Klik hier voor meer informatie

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *