free web stats

Geld verdienen met schrijven – Hoe je het doet

Teksten kom je overal tegen. Je staat er misschien niet bij stil maar ze worden bijna altijd door iemand geschreven die er geld mee verdient. Advertenties, handleidingen, weblogs, krantenartikelen: allen worden ze geschreven door tekstschrijvers.

Als het jou ook wel wat lijkt om geld te verdienen met tekstschrijven dan ben je op de goede plek! Dit artikel gaat namelijk over de mogelijkheden om geld te verdienen met tekstschrijven. De volgende onderwerpen passeren de revue:

  • Hoe schrijf ik een goede tekst? – punten om op te letten bij het schrijven
  • Waar kan ik aan de slag? – een aantal mogelijkheden om te beginnen als tekstschrijver
  • Geldgorilla geheimen – gegarandeerd geld verdienen, ook als het niet wil lukken met schrijven!

Hoe schrijf ik een goede tekst – Punten om op te letten bij het schrijven

Een goede tekst schrijven is niet gemakkelijk; hoeveel stukjes kom je niet tegen waarbij je de aandacht na 1 alinea al verloren hebt. Een van de belangrijkste dingen die je in gedachten moet houden als je aan het schrijven bent is naast het onderwerp de doelgroep.

Een stukje in de schoolkrant heeft uiteraard een hele andere doelgroep dan een wetenschappelijk artikel. Als je deze 2 op dezelfde manier schrijft, heb je sowieso al 1 slecht artikel geschreven.

Denk hieraan in je woordkeuze en je zinsopbouw. Mag het informeel of moet het formeel? Begrijpt de doelgroep bepaalde termen of moet ik ze uitleggen? Door na te denken over dit soort vragen en er op in te spelen vergroot je de kans op een succesvol stuk.

Een ander belangrijk aspect in je stukken is variatie. Met name als je langere teksten schrijft is dit belangrijk. Wissel af met lange en korte zinnen en probeer niet te vaak dezelfde woorden te gebruiken.

Tot slot is het vaak aan te raden om voorbeelden uit het echte leven te gebruiken. Als mensen zich in de voorbeelden kunnen herkennen, zal het makkelijker voor hen zijn om de aandacht vast te houden.

Waar kan ik aan de slag? Een aantal mogelijkheden om te beginnen als tekstschrijver

Zoals ik in de eerste alinea al heb gezegd zijn er legio mogelijkheden om als tekstschrijver aan de slag te gaan. Voor veel posities wordt echter wel ervaring gevraagd dus het is nooit verkeerd om eerst kosteloos bij het clubkrantje van je sportclub te beginnen of iets dergelijks.

Als je wat ervaring hebt zijn dit enkele plekken waar je werk zou kunnen vinden:

  • Kranten of tijdschriften: kijk in de bladen zelf. Regelmatig staan hier vacatures in voor het desbetreffende blad.
  • Tekstschrijfbureaus: Er zijn verschillende tekstschrijfbureaus, zowel online als offline. Ga langs en lever je cv in en misschien mag jij teksten gaan schrijven.
  • Freelancer: Ga aan de slag als freelancer. Op bijvoorbeeld Odesk worden veel opdrachten uitgezet waar freelancers voor gevraagd worden.
  • Eigen baas: Als je een leuk onderwerp hebt kun je natuurlijk ook zelf beginnen met teksten schrijven. Wie weet kun je opbrengsten halen uit bijvoorbeeld advertentie-inkomsten.
  • Samenvattingen maken: als je nog student bent kun je geld verdienen met schrijven van samenvattingen van studieboeken. Op Joho bijvoorbeeld betalen ze je ervoor.

Kortom, als je een beetje creatief bent kun je wel geld verdienen met schrijven. Een groot voordeel hieraan is dat het zowel uitdagend als flexibel is. Je kunt het doen waar en wanneer je maar wilt en over welk onderwerp je maar wilt.

Geldgorilla geheimen – gegarandeerd geld verdienen, ook als het niet wil lukken met teksten schrijven!

Wil het niet vlotten met teksten schrijven? Niet getreurd, er is nog een manier om met uitdagend en flexibel werk geld te verdienen. Het wordt uitgelegd in het videoprogramma Geldgorilla geheimen.

Met dit programma kun je al snel vanuit huis en zonder technische kennis €2950,- per maand verdienen. Een goed alternatief (of een goede aanvulling!) voor teksten schrijven toch?

Meer informatie

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *