free web stats

Geld verdienen met goud uit mobiele telefoons

Terwijl veel consumenten nog niet eens weten dat er goud in iedere mobiele telefoon zit zijn er bedrijven die zich gespecialiseerd hebben om het eruit te halen. Gemiddeld bevat een mobiele telefoon 24 milligram goud. Dit is geen grote hoeveelheid maar als je de beschikking hebt over veel mobiele telefoons dan kan het snel oplopen. Er zijn slechts 42 mobiele telefoons nodig voor een gram goud. Dit is voor veel mensen niet interessant genoeg om mobiele telefoons te verzamelen maar voor een aantal recycling bedrijven wel.

De extractie van goud uit mobiele telefoons wordt door steeds meer bedrijven gedaan. Het wordt zelfs gezien als één van de meest winstgevende takken van recycling in de toekomst. Wereldwijd worden ieder jaar enorm veel mobiele telefoons geproduceerd. Om al deze mobiele telefoons te maken zijn veel grondstoffen nodig. Deze grondstoffen moeten ergens vandaan komen. Er is een grote vraag naar metalen die gebruikt worden in de mobiele telefoons maar aan de andere kant zijn er ook veel metalen aanwezig in de afgedankte mobiele telefoons. Dit zorgt voor een uitstekende mogelijkheid om het elektronische afval te recyclen. De materialen die uit het elektronische afval gehaald worden kunnen op deze manier hergebruikt worden voor de productie van nieuwe mobiele telefoons.

1000 kilo mobiele telefoons

De berg elektronisch afval neemt ieder jaar explosief toe waardoor er voldoende mogelijkheden zijn voor goud extractie. Volgens een recent UN rapport over e-waste wordt er 340 gram goud uit 1000 kilo mobiele telefoons gehaald. Tegen de koers van vandaag (€ 33055 p/k, 21-10-15) betekent dit een bedrag van € 11.238,-.

Mobiel verkopen

Wat doe jij met je mobiele telefoon als je een nieuwe hebt gekocht? Veel mensen kiezen ervoor om het oude toestel te verkopen maar niet allemaal. Sommigen bewaren de oude telefoon liever voor als het nieuwe toestel ooit kapot gaat. Wat gebeurt is dat het toestel vergeten wordt en nooit meer gebruikt. Onlangs werd bekend dat 36 procent van de oude mobieltjes in Nederland bewaard wordt en geen doel meer heeft. Dat zijn meerdere miljoenen telefoons die ergens in een la of kelder zijn beland. Al deze mobieltjes hebben nog een waarde waardoor veel mensen geld laten liggen. De meeste mobieltjes die in een la liggen zijn nog gepast voor hergebruik in andere landen of voor onderdelen.

Geld voor je oude mobiel

Verschillende bedrijven zijn actief op de markt van het opkopen van mobiele telefoons van Nederlandse consumenten. Envirofone, Gsmloket, RecycleMichael, TelefoonVerkopen zijn een aantal van deze bedrijven. Een mobieltje van de hand doen die geen schade heeft en nog goed werkt levert de hoogste vergoeding op. Mobieltjes die erg verjaard zijn en niet werken kunnen ook nog een vergoeding rechtvaardigen. Op de website van de bedrijven is direct te zien hoeveel je voor het toestel kunt krijgen.

Waarom inleveren?

Er zijn veel voordelen van een mobiel verkopen. Het is goed voor het milieu, de gezondheid van veel mensen en je steunt er ook goede doelen mee. Het milieu profiteert ervan doordat de grondstoffen weer hergebruikt worden. Dit is nodig omdat de wereldvoorraad aan goedkope grondstoffen snel minder wordt. Dit zijn grondstoffen die op kunnen raken zoals koper, goud en palladium. Deze grondstoffen zitten in mobiele telefoons en kunnen weer gebruikt worden als ze eenmaal uit de mobiele telefoons gehaald worden. Dat is niet mogelijk als de mobiele telefoon ergens in huis bewaard wordt. Verschillende smartphone producenten zijn zich bewust van de impact op het milieu. Er komt steeds meer aandacht te liggen op duurzaamheid en recycling van mobiele telefoons. Zo hebben de Nederlandse providers een gedeelte op de website waar een oude mobiel ingeleverd kan worden. Als je echter het meest voor je mobiel wilt krijgen dan doe je er verstandig aan om deze in te leveren bij een recycling bedrijf.

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *