free web stats

Verdien Snel en Verantwoord Geld Via Het Goede Doel

Misschien was je als kind wel erg geraakt door reclames van het WNF die je tussen je favoriete tv-programma’s door tegenkwam. Lieve zeehondjes die op de Zuidpool rondschoven op het ijs, mooie panda’s die op wat bamboe kauwden en een vraag om geld te doneren aan dit goede doel. Of misschien interesseerde het Rode Kruis of Greenpeace je meer.

Nu je de leeftijd hebt bereikt waarop je daadwerkelijk aan het werk kan, is het goed om te bedenken wat je precies zou willen doen. Misschien klinkt geld verdienen via een goed doel wel heel erg goed. Het is niet alleen een goede binnenkomer op feestjes, je doet ook nog eens iets goeds voor de wereld én je portemonnee!

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen via een goed doel. Ten eerste kun je verschillende mensen werven om te doneren aan het doel waar jij voor werkt. Dit kan op straat, in bijvoorbeeld een drukke stad, maar ook via internet. Daarnaast zijn er ook andere manieren om geld te verdienen via een goed doel. Je kunt hier lezen over je opties. Ook kun je lezen wat er met het geld gebeurt wat je verdient voor een goed doel, hoewel dit natuurlijk per goed doel verschilt.

Mensen werven voor een goed doel

Je kent het wel. Je loopt door een drukke winkelstraat en net als je de H&M uitkomt zie je ze staan; de mensen in felgekleurde regenjassen of, op de betere dagen, polo’s. Vaak zijn dit leden van een politieke partij of werknemers van bijvoorbeeld de BNN. Maar ook wanneer je voor een goed doel staat kan je één van deze mensen zijn.

Wanneer je op straat voor een goed doel werkt, gaat het er met name om dat je mensen enthousiast maakt voor dit goede doel, zodat ze uiteindelijk geld gaan geven aan het doel waar je voor werkt. Voor dit werk moet je dus mensen kunnen motiveren en niet bang zijn om op mensen af te stappen. Vaak lopen mensen je snel voorbij, dus je moet ook optimistisch kunnen blijven.

Je kunt ook mensen werven via een online systeem. Zo kun je mensen die interesse tonen in een pagina van het goede doel waar je voor werkt een berichtje sturen en ze te vragen te doneren. Ook kan je op een online forum mensen aanspreken. Voor deze baan moet je ook enthousiasme en doorzettingsvermogen tonen, gezien het feit dat mensen je achter een beeldscherm een stuk makkelijker kunnen negeren dan in het echte leven.

Andere manieren om geld te verdienen via een goed doel

Je kunt ook voor een goed doel werken en geen mensen werven. Zo kun je bijvoorbeeld bij de administratie werken. Hierbij kijk je wie er wat gedoneerd heeft, werk je mee aan de communicatie met (potentiële) externe partners. Je zorgt dat alles voor elke medewerkers duidelijk is, zodat het hele doel draaiende wordt gehouden.

Ook kun je werken in PR, wat zorgt dat de communicatie tussen het doel en de potentiële leden of mensen die een donatie geven goed verloopt. Dit kan op allerlei manieren; Facebook, reclame, maar ook mails naar de leden of geïnteresseerden zorgen allemaal voor meer donaties en dus meer projecten die je goede doel kan uitvoeren!

Er zijn natuurlijk ook banen bij een goed doel die meer expertise verwachten. Denk bijvoorbeeld aan het financiële deel van de werknemers; zij moeten in de gaten houden en ordenen wat binnenkomt en wat er weer naar buiten gaat. En bij een groot goed doel zoals het WNF is dat behoorlijk veel. Ook zijn er mensen die moeten beslissen wat de nieuwe doelen zijn waar ze aan gaan werken en geld aan gaan besteden.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden voor jou om te werken voor een goed doel. Natuurlijk heeft iedereen zijn voorkeur. Misschien werk jij het liefste met geld dat binnenkomt, maar het kan ook zijn dat je liever met de mensen werkt, of juist in het veld waar je geld voor ophaalt. Maar waar gaat het geld naartoe? Lees verder om te kijken waar je allemaal geld voor doet.

Waar gaat het geld naartoe?

Jammer genoeg gaat niet al het geld dat je ophaalt voor een goed doel naar waar men claimt dat het naartoe gaat. Er zijn verschillende tussenstappen, die allemaal weer geld nodig hebben. Zo moet jij bijvoorbeeld betaald worden voor het werven van verschillende mensen die bereid zijn te doneren aan het goede doel waar je voor werkt. Maar ook andere medewerkers, zoals degene die in financiën of administratie werken, moeten ook betaald krijgen.

Waar momenteel veel discussie over is, is het geld dat verschillende directeuren van goede doelen ontvangen. Sommige directeuren verdienen zodanig veel, dat mensen erg sceptisch werd over het geven aan goede doelen. Want je betaalt niet een bepaald bedrag per maand om te zorgen dat de directeur van dit bedrijf een prachtig huis kan kopen.

Aan de andere kant moet een directeur van zoiets groots als bijvoorbeeld Greenpeace, Unicef of het Rode Kruis natuurlijk wel capabel zijn. En laten we eerlijk zijn; de beste mensen haal je het beste binnen met een goed salaris.

Er zijn momenteel verschillende organisaties die onderzoeken of goede doelen wel echt dit goede doel nastreven. Zo wordt er gecontroleerd of de directeur of directrice onder de zogenaamde Balkenende-norm verdient en welk deel van het geld direct doorstroomt naar het doel dat wordt gesteund. Op deze manier weet je toch zeker dat je geeft aan of dat je verdient voor een werkelijk goed doel.

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *