free web stats

Geld lenen – 4 verschillende manieren van lenen en de zaken waar je op moet letten

Zomaar even die nieuwe auto kopen of toch maar op zomervakantie gaan; het is lekker als je dit zo kunt doen. Maar wat nou als je geen geld hebt? Lenen dan maar? Er zijn leningen in alle soorten en maten maar je moet altijd terugbetalen.

Daarom heeft geld lenen zowel voor- als nadelen. In dit artikel zullen deze voor- en nadelen aan bod komen aan de hand van de volgende onderwerpen:

  • Niet betalen? – kopen op afbetaling
  • Rood staan – snel en makkelijk geld lenen
  • De hypotheek – geld lenen met onderpand
  • De creditcard – handig in het buitenland en op internet
  • Nooit meer lenen: zelf geld verdienen!

Niet betalen? – kopen op afbetaling

Je hoort het tegenwoordig steeds meer in de reclames: ‘koop nu en betaal pas over 2 jaar’. In eerste instantie klinkt dit erg aantrekkelijk, je kan immers nu al gebruik maken van het product zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

Deze manier van lenen heeft echter ook gevaren. Als jij over 2 jaar je auto gaat afbetalen, kan ik je garanderen dat deze al flink in waarde is gedaald. Je moet dan bijvoorbeeld €10.000,- betalen terwijl de auto nog maar de helft waard is.

Ook wordt bij het ‘koop nu betaal later’-concept vaak afbetalen in termijnen bedoeld waardoor het eigenlijk niet helemaal klopt. Bovendien moet je vaak ook nog rente betalen waardoor het eigenlijke bedrag nog hoger komt te liggen. Tenslotte bestaat de kans dat je als je dan toch nog een andere auto wilt, je met dubbele lasten komt te zitten.

Dit zijn ook gelijk de redenen waarom ik deze manier van lenen niet aan zou raden. Als je het geld hebt, zou ik niet op afbetaling kopen. Alleen als je nu weinig geld hebt en je verwacht in de looptijd bakken met geld te verdienen, is het wellicht handig.

 

Rood staan – snel en gemakkelijk geld lenen

Een andere manier van geld lenen is rood staan. Veel mensen staan er geen eens bij stil maar ook rood staan is een vorm van lenen. Je krijgt immers iets wat niet van jou is en je moet hier rente over betalen.

Veel mensen kunnen niet rood komen te staan door geld te pinnen, dit moet namelijk eerst bij de bank aangevraagd worden. Het is een handige manier om de periode te overbruggen tot je volgende loon weer wordt overgemaakt. Je moet echter wel oppassen, dat je nog €500,- meer rood kunt staan betekent niet dat je nog €500,- hebt om uit te geven!

Hoewel de rente bij het rood staan meestal niet zo hoog is, is het ook altijd voordeliger om wanneer je het kunt geld van je spaarrekening over te maken naar je betaalrekening. Op deze manier verdien je alleen wat minder rente maar heb je geen extra kosten.

 

De creditcard – handig in het buitenland en op internet

Nog een manier van geld lenen is het gebruik van de creditcard. Waar je bij betalen met de pinpas (behalve bij rood staan) geld gebruikt dat je al hebt verdiend, betaal je bij de creditcard met geleend geld. Vaak is je creditcard gekoppeld aan je betaalrekening dus dan wordt het later van je rekening afgeschreven.

Een voordeel van de creditcards is dat ze in veel landen gebruikt kunnen worden. Met VISA kun je in bijna alle landen betalen en ook Mastercard kennen ze van Vietnam tot aan Mexico. Tevens kun je sommige aankopen op internet, zoals bepaalde vliegtickets, alleen via creditcard doen.

Het nadeel ten opzichte van de gewone betaalkaart is zogezegd dat je geld aan het lenen bent. Je moet dus rente over de transacties betalen en vaak is deze rente niet laag. Daarom raad ik het je aan de creditcard alleen te gebruiken als er geen andere mogelijkheid is.

 

De hypotheek – geld lenen met onderpand

De hypotheek, iedereen kent het wel, is een speciale vorm van geld lenen. Bij dit lenen wordt een vorm van onderpand gebruikt, vaak een huis. De bank leent het geld en als je het niet terug kunt betalen moet je het huis verkopen.

Omdat mensen vaak niet genoeg geld hebben om een huis in een keer te kopen leent de bank het geld voor het huis en krijgt zo de hypotheekrechten. Hoeveel geld je kunt krijgen wordt door de bank vastgesteld op basis van je toekomstig verwachte inkomsten.

De hypotheek is een lening die ik zeker wel aan zou raden. Aangezien deze het mogelijk maakt voor mensen om dingen te kopen die ze anders niet zouden kunnen kopen. Bovendien is de tijd waarin je het terug moet betalen vaak in de verre toekomst, hierdoor valt het bedrag wat je per jaar moet betalen en het financieel risico dat je loopt wel mee.

Wat verder nog voordelig is aan de hypotheek in Nederland is de hypotheekrenteaftrek. Je weet wel, dat waar die politici bij de verkiezingen altijd over lopen te schreeuwen. De hypotheekrenteaftrek houdt in dat de rente die je betaalt over je hypotheek wordt afgetrokken van je belastbaar inkomen.

Je hoeft dus minder belasting te betalen, is dat niet mooi? Verder is een voordeel van een hypotheek, in het geval van een huis, dat het huis uiteindelijk van jou wordt. Dit in tegenstelling tot bij huren, waar al het geld naar je huurbaas gaat en je uiteindelijk niks in je eigen bezit krijgt.

Weten hoeveel je maximaal kunt lenen? Kom er achter door je hypotheek berekenen.

Nooit meer lenen: zelf geld verdienen!

Na het lezen van dit artikel, weet je nu alles van geld lenen af. Je weet dus ook dat, als je de mogelijkheid hebt, het beter is om geen geld te lenen. Je maakt er namelijk altijd extra kosten door. Het beste is om je geld zelf te verdienen, en laat ik daar nu net een gigantische tip voor hebben.

Met het videoprogramma Geldgorilla Geheimen hoef je nooit meer om geld verlegen te zitten. Dit programma leert je namelijk hoe je geld kunt verdienen zonder technische kennis of kosten. Ook ik ben je voor gegaan en hoef nu nooit meer geld te lenen! Meld je snel aan en verdien ook minimaal €2950,- per maand!

 

Meer informatie

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *