free web stats

Fraude plegen loont niet, of toch wel?

De administratie op orde houden als ondernemer kan een heuse klus zijn. Wat heb je afgelopen jaar nou allemaal precies verdiend? En welke kosten heb je zoal gemaakt? En hoe zit het met de belasting die overal op geheven wordt? Elke ondernemer heeft hier zijn eigen manieren, trucjes en middelen voor. Maar er is een verschil tussen creatief boekhouden en ronduit fraude plegen. Onlangs werd een 10 (!) jaar oude zaak alsnog gesloten door de Rechtbank Rotterdam. Wat was er precies aan de hand? En als je wél veilig je administratie wilt laten verzorgen, bij welk bedrijf kun je deze dan het beste onderbrengen?

De straf viel reuze mee

Zoals gezegd werd er kort geleden nog een uitspraak gedaan in een grote fraudezaak. Het ging in dit geval over uitzendbureaus en een tomatenbedrijf in de Randstad. Het tomatenbedrijf had onder meer valsheid in geschrifte gepleegd. Het vervalste hun administratie bij uitzendbureaus. Hierdoor is de belasting ontdoken. Tevens konden op deze manier uitkeringsgerechtigden gaan werken voor het tomatenbedrijf én hun uitkering behouden. Daarnaast zette het bedrijf georganiseerd illegalen aan het werk in de kassen. Van laatstgenoemd feit is het bedrijf vrijgesproken door de Rechtbank Rotterdam. Maar verder zal het bedrijf toch vast wel een grote straf opgelegd hebben gekregen..? Nee hoor. Vanwege vormfouten en een te lange gerechtelijke procedure is aan de verantwoordelijken en het tomatenbedrijf een veel lagere straf toegekend dan geëist. Ook een eerder gestelde gevangenisstraf verviel vanwege bovenstaande redenen. Kunnen we nu stellen dat fraude plegen loont..?

Voorkom problemen, besteed uw administratie uit!

Nou kunnen we lachen om het feit dat belastingfraude blijkbaar kan verjaren en de boete daardoor enorm meevalt. Maar het zal de naam van je bedrijf geen goed doen. Zulke zaken komen hoe dan ook ooit naar buiten en dan verlies je voordat je het weet al je klanten, partners en opdrachtgevers. Wil jij problemen voorkomen? Kies er dan voor je administratie en belastingzaken uit te besteden. Aan een professioneel administratiekantoor! Zo’n kantoor kan jou helpen met:

  • Jaarrekeningen
  • Fiscale aangiften
  • ZZP administratie
  • Loonadministratie
  • Andere ondernemerszaken

Behoefte aan een bewezen administratiekantoor?

Wil jij ook je complete administratie op orde hebben? Zodat de juiste keuzes gemaakt worden aangaande de belasting? Schakel in dat geval een vakkundig en ervaren administratiekantoor. De specialisten van zo’n bureau verzorgen secuur, zorgvuldig en op tijd jouw complete administratie, precies zoals het volgens de belasting hoort!

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *