free web stats

4 tips om geld te besparen met je boekhouding

#1. Doe het zelf

Betaal jij nog een administratiebureau of accountant om je bonnen te verwerken en je btw-aangifte op te stellen? Dat is echt niet nodig. Met een goed boekhoudprogramma, offline of online, kun je dit prima zelf. Dankzij slimme apps hoeft dit amper tijd te kosten. Door zelf je kosten en inkomsten te verwerken, krijg je real-time overzicht in je bedrijf in plaats van dat je achteraf te horen krijgt hoe het er voorstaat. Je accountant of boekhouder kun je dan inzetten voor slimmer werk. Ben je niet goed in boekhouden en zou je het graag goed willen leren kijk hier voor een cursus boekhouden.

#2. Automatiseer

Heb je een goed boekhoudprogramma? Ontdek het met boekhoudprogramma vergelijken. Sluit daar dan ook je andere bedrijfsprogramma’s op aan. Denk maar aan de klantgegevens uit je CRM, je kassasysteem, je webshopsoftware, je voorraadsysteem, salarisadministratie of extra rapportagesoftware. Dan communiceren je programma’s met elkaar en komen je cijfers foutloos in de administratie terecht, zonder dat jij daar ook maar een seconde aan hoeft te besteden. Zo bespaar je veel tijd, en tijd is geld! Ook wordt de kans op fouten (en dus tijdverspilling om deze fouten weer te herstellen) een stuk kleiner als je ketenoptimalisatie hebt toegepast.

#3. Wees consequent

Werk je boekhouding regelmatig bij. Laat je documenten geen weken of maanden liggen voor je ze doorvoert. Als je bij bent met je boekhouding, blijf je op de hoogte van wat er binnen je bedrijf gebeurt. Dient een medewerker ineens heel veel declaraties in? Zijn de inkoopkosten van een bepaald product heel erg gestegen? Of moet je rekening houden met het uitbetalen van veel opgespaarde vakantiedagen van een medewerker die binnenkort uit dienst gaat? Als je bovenop je boekhouding zit weet je het en kun je bijsturen zodra bepaalde kosten de pan uit rijzen. Online boekhouden maakt dit consequente bijhouden makkelijker. Je kunt dan overal, met elk op internet aangesloten apparaat, je boekhouding inzien en bijwerken.

#4. Krijg inzicht in je kosten

Als je goed boekhoudt, weet je precies hoeveel geld er op elk moment in en uit je bedrijf stroomt. Je weet dus ook wat je grootste kostenposten zijn en waar dus eventueel besparingen mogelijk zijn. Direct, en niet pas als de boekhouder een jaarverslag over het voorgaande jaar heeft opgemaakt. Vind je het lastig om te bepalen of bepaalde kosten binnen jouw bedrijf hoger zijn dan gemiddeld en dus omlaag kunnen? Je kunt een accountant of controller met je boekhouding laten meekijken. Hij heeft verstand van je branche en bedrijfsvoering en kan je hierover goed adviseren. Ben je geïnteresseerd in meer cursussen klik hier voor nog meer cursussen.

Tip: kijk eens op purchase-to-pay

Ontdek de methode om €2950 vanuit huis te verdienen, zonder technische kennis

Alex & Frank hebben een geniale methode opgezet om online geld te verdienen.

Je hebt geen technische kennis nodig, geen opleiding of diploma, geen startkapitaal. Daarnaast het relatief weinig geld en moeite.

Verdien €2950 Vanuit Huis Zonder Technische Kennis, Kosten Of Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *